Trečiadienį suimtas Vokietijos pilietybę turintis asmuo „ruošėsi įvykdyti rimtą teroristinį aktą, nukreiptą prieš valstybės saugumą“, nurodė prokurorai šiauriniame Celės mieste.

„Per apklausą jis prisipažino, kad planavo įvilioti į pasalą policininkus arba karius ir nužudyti juos panaudojant savadarbį sprogstamąjį užtaisą“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Įtariamojo namus Žemutinės Saksonijos Northeimo mieste apžiūrėję tyrėjai rado cheminių medžiagų, kurios gali būti panaudotos sprogmenų gamybai.

Kaltinamasis yra aktyvus musulmonų salafitų – ultrakonservatyvios islamo srovės sekėjų – bendruomenės Vokietijoje narys, pridūrė prokurorai.

Po virtinės praėjusiais metais šalį sukrėtusių atakų, kruviniausia kurių buvo dvylikos žmonių gyvybes nusinešęs gruodžio 19-osios išpuolis Berlyno kalėdinėje mugėje, šalyje galioja aukšto laipsnio parengtis dėl teroro grėsmės.

Atsakomybę už išpuolį Berlyne prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“.

Vokietijos saugumo tarnybų duomenimis, šalyje yra maždaug 10 tūkst. radikalių islamistų, iš kurių 1 600 yra įtariami ryšiais su teroristais.