Šią informaciją, paskelbtą su A. Hončarenka susijęs Odesoje įsikūręs tinklapis Dumskaya.net, naujienų agentūrai „Interfax“ patvirtino Odesos srities prokuratūros atstovė Ina Verba.

„Interfax“ korespondentui nepavyko susisiekti su O. Hončarenka – deputato telefonas buvo išjungtas.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) patvirtino, kad O.Hončarenka dingo Odesoje, ir nurodė, kad pradėtos intensyvios jo paieškos.

„Teisėsaugos organai deda visas pastangas (jį) surasti. Kadangi jis yra liaudies deputatas, prie šio proceso prisidėjo SBU“, – ketvirtadienį „Interfax“ sakė tarnybos atstovė Helena Hitlianskaja.

Ukrainos generalinio prokuroro atstovė spaudai Larysa Sarhan sakė, kad visos šalies jėgos struktūros buvo sutelktos dingusio įstatymų leidėjo paieškoms.

Aukščiausiosios Rados pirmininkas Andrijus Parubijus ir Petro Porošenkos bloko frakcijos vadovas Ihoris Hrynivas paragino teisėsaugą imtis visų būtinų priemonių, kad O. Hončarenka būtų surastas. Be kita ko, jie siūlė įkurti specialų štabą.

I. Hrynivas žadėjo parlamento nariams teikti visą prieinamą informaciją apie pagrobtojo paieškas.

Pagrobtas Ukrainos parlamento deputatas Hončarenka yra saugioje vietoje, praneša prokuratūra

Ukrainos Odesos srities prokuratūra pranešė, kad buvo sulaikytas parlamentaro Oleksijaus Hončarenkos pagrobimo užsakovas.

Kaip informavo prokuroras Olehas Žučenka, šiuo metu O. Hončarenka yra saugioje vietoje ir pasirengęs duoti parodymus kaip nukentėjęs asmuo.

„Galiu pasakyti, kad mūsų darbo dėka jis išvengė sužalojimų, apakimo, veido subjaurojimo… ir faktiško pagrobimo. Jis šiuo metu yra saugioje vietoje ir tuoj duos parodymus kaip nukentėjusysis“, – sakė prokuroras per spaudos konferenciją Odesoje.

Pasak O. Žučenkos, O. Hončarenkos pagrobimo užsakovas yra Prylymanskės rajono tarybos deputatas.

Ketvirtadienį tinklalapis Dumskaya.net pranešė, kad Petro Porošenkos bloko frakcijos pirmininko pavaduotojas buvo pagrobtas nežinomų asmenų Odesoje.

Kiek vėliau jo dingimo faktą patvirtino ir Ukrainos saugumo tarnyba.