Tinklapio „Peilingwijzer“ skelbiamas įvairių apklausų vidurkis rodo, kad G.Wilderso Laisvės partija (PVV) gali tikėtis gauti 24-28 vietas 150 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose.

M. Rutte Liberalų partija (VVD) gautų 23-27 vietas, jeigu rinkimai vyktų šiandien, rodo šešių skirtingų šalyje atliktų apklausų – „I&O Research“, „Ipsos“, „Kantar Public“, „LISS-panel“, Peil.nl ir „EenVandaag“ – vidurkis.

Paklaidos riba dabar yra tokia maža, kad abiejų partijų pozicijos praktiškai yra lygios, pranešė visuomeninė radijo ir televizijos organizacija NOS.

Kalbant apie procentus, VVD gautų 15,2-16,9 proc. balsų, o PVV – 15,8-17,6 proc. balsų.

Olandų rinkėjai parlamento rinkimuose balsuos kovo 15 dieną. Balsavimas bus atidžiai stebimas ir gali nustatyti kursą vėliau šiais metais įvyksiantiems rinkimams Prancūzijoje ir Vokietijoje.

„Peilingwijzer“ trečiadienį paskelbė, kad M.Rutte VVD pastarąsias kelias savaites išlaikė maždaug tokias pačias pozicijas, bet PVV per vieną pastarąjį mėnesį prarado mažiausiai tris potencialias vietas parlamente.

NOS, cituodama visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „I&O Research“ duomenis, pranešė, kad PVV potencialių vietų sumažėjimą galima būtų aiškinti šios partijos strategija pašalinti G.Wildersą iš valdančiosios koalicijos.

„Potencialūs PVV rinkėjai dabar gali galvoti, kad nėra prasmės balsuoti už partiją, kuri vis tiek nevaldys“, – sakoma NOS pranešime.

M.Rutte yra pažadėjęs nedirbti su G.Wildersu po jo 2014 metų komentarų apie Nyderlanduose gyvenančius marokiečius.

Olandijos teismai gruodžio mėnesį kurstytojišką, antiislamiškų pažiūrų G.Wildersą dėl jo pareiškimų nuteisė už diskriminaciją.

G. Wildersas šeštadienį viename Roterdamo pakraštyje esančiame miestelyje oficialiai pradėjo savo kampaniją ir vėl užsipuolė kai kuriuos marokiečius „padugnes“.