„Šis vėžinis auglys nuo pat pradžių palaipsniui augo, todėl ir jo gydymui reikia laiko", - kalbėjo A. Khamenei antradienį Teherane šešių dienų konferencijoje, skirtoje paremti palestiniečių intifadą.

Islamo Respublika nuo savo susikūrimo 1979-aisiais nesutinka pripažinti Izraelio ir iki šiol neigia žydų valstybės teisę gyvuoti.

„Pakartotiniai sukilimai ir besitęsiantis pasipriešinimas padėjo pasiekti labai svarbių tikslų", - sakė A. Khamenei. Galiausiai, anot jo, „Palestina bus visiškai išlaisvinta". Jis svarbiomis pergalėmis pavadino Izraelio kariuomenės pasitraukimą iš Pietų Libano 2000-aisiais ir iš Gazos Ruožo 2005-aisiais. Palestiniečių pasipriešinimas esą užkirto kelią Izraeliui „dominuoti visame regione".

Iranas dėl savo verbalinių atakų prieš Izraelį daug metų yra kritikuojamas užsienio. Naujasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra ryžtingas Teherano priešininkas. Jis, be kita ko, aštriai sukritikavo tarptautinį susitarimą su Iranu. Tačiau iki šiol neaišku, ar, kaip anksčiau skelbė, jį atšauks.