"Galiu drąsiai tvirtinti, kad bet koks bandymas suskaidyti europiečius ir juos kontroliuoti nesuveiks. Jungtinės Valstijos neturi visiškai jokios galimybės kompensuoti privalumų, kuriuos siūlo ES", - ministro žodžius cituoja "Reuters".

J. M. Ayraultas taip pat pažymėjo, kad net Jungtinės Karalystės (JK) premjerė Theresa May, nepaisant referendumo dėl JK pasitraukimo iš ES rezultatų, JAV prezidentui Donaldui Trumpui pabrėžė, kad Europą būtina vertinti kaip "stiprią partnerę".

Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos vadovas taip pat pabrėžė, kad Prancūzija nepakęs kišimosi į šalies prezidento rinkimus, tiek iš Rusijos, tiek iš JAV pusės. "Prancūzija, prancūzai, nepakęs, kad kas nors diktuotų jiems pasirinkimą", - sakė Ž. M. Ero, dar kartą atkreipęs dėmesį į tai, kad Europos stabilumu turėtų būti suinteresuota tiek Maskva, tiek Vašingtonas.

Vasario 15 d. Europos Sąjungos užsienio politikos įgaliotinė Federica Mogherini išreiškė susirūpinimą dėl silpnėjančios JAV lyderystės: "Aš dar niekuomet nemačiau JAV tokių poliarizuotų, tokių susiskaldžiusių ir slegiamų konfliktų kaip dabar. Tačiau kas siekia globalios lyderystės, turi ir viduje būti stiprus, pasitikintis savimi ir ryžtingas", - sakė ji Vokietijos laikraščiui "Welt".