Jeigu užsienio ministras Guillaume'as Longas, atstovaujantis oficialiajam Kitui, anksčiau skelbė ketinantis ir toliau teikti prieglobstį J. Assange'ui, tai dešinieji kandidatai į Ekvadoro prezidento postą nusiteikę atimti iš jo tokią galimybę.

Buvęs bankininkas ir centro dešiniųjų aljanso CREO-SUMA Guillermo Lasso pažadėjo pergalės atveju paprašyti J. Assange'ą palikti ambasadą per 30 dienų. Analitikų vertinimu, būtent G. Lasso yra pagrindinis provyriausybinio bloko "Alianza PAIS" iškelto kandidato Lenino Moreno varžovas ir turi nemažai šansų konkuruoti su juo antrajame rinkimų rate, jei toks įvyks.

Trečia pagal populiarumą tarp rinkėjų Cynthia Viteri pareiškė agentūrai AFP taip pat ketinanti atimti prieglobstį iš J. Assange'o.

"Alianza PAIS" iškeltas kandidatas Leninas Moreno šio klausimo tiesiogiai nekomentavo, bet anksčiau Užsienio reikalų ministerija yra pabrėžusi, kad Ekvadoras toliau teiks paramą J. Assange'ui.

Kandidatas į prezidentus tam, kad nugalėtų pirmajame prezidento rinkimų rate, turi surinkti arba daugiau nei 50 proc. balsų, arba ne mažiau kaip 40 proc. balsų, tačiau, bet kokiu atveju, jis turi aplenkti savo artimiausią varžovą daugiau nei 10 proc. Priešingu atveju, šių metų balandžio 2 dieną vyks antrasis rinkimų ratas.