Pasak A.Zacharčenkos, sukilėliai siekia politinėmis priemonėmis „išlaisvinti okupuotas teritorijas“ Donecko ir Luhansko srityse, tačiau pridūrė, kad, gali panaudoti ir karinę jėgą, jeigu politinės pastangos žlugtų.

„Mes visada sakėme, kad okupuotų Donecko ir Luhansko teritorijų išlaisvinimas – mūsų kolektyvinis uždavinys. Ir mes visada sakėme, kad norėtumėme tai padaryti politinėmis priemonėmis. Jeigu vis tik jie nesupranta – tai priminsiu, kad mes galime tai padaryti ir karinėmis (priemonėmis)“, – pareiškė A. Zacharčenka spaudos konferencijoje.

Nuo 2014 metų balandį prasidėjusio konflikto pradžios per vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų susirėmimus žuvo daugiau nei 9 800 žmonių.

Anksčiau šį mėnesį atsinaujinę ir keletą dienų trukę susirėmimai buvo didžiausi po 2015 metais pasiekto taikos susitarimo.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad A. Zacharčenkos pareiškimas prieštarauja 2015 metų susitarimui, tačiau pridūrė, kad jis nuskambėjo tvyrant įtampai, kurią sukėlę Ukrainos veiksmai.