Norėdamas savo organizacijai išrūpinti daugiau lėšų, Senato užsienio reikalų komiteto posėdyje aktorius atkreipė dėmesį į poreikį kurti veiksmingą technologiją, galinčią įveikti technologijas, prisidedančias prie prekybos žmonėmis.

„Technologijos labai galingas ginklas – jas galima naudoti kaip priemonę tiek šiuolaikinei vergovei skatinti, tiek šiuolaikinei vergovei pažaboti“, – teigia A. Kutcheris.

Kino žvaigždė Senate pabrėžė, kad net kelios teisėsaugos agentūros jau pasinaudojo „Thorn“ siūlomos programinės įrangos bandomąja versija, kuri padėjo supaprastinti bylų apdorojimo tvarką ir sutrumpinti tyrimo laiką. Daugumoje agentūrų, kalbant apie prekybos žmonėmis problemą, verkiant trūksta tiek darbuotojų, tiek lėšų, o reikiamos technologijos procesą pastebimai supaprastintų.

Viena iš organizacijos programų „Spotlight“ tokia veiksminga, jog bylos tyrimą nuo trejų metų gali sutrumpinti iki trijų savaičių, pabrėžė A. Kutcheris.

„Mūsų kuriama technologija veiksminga, lanksti ir patvari – bėgant laikui, ji tampa vis išmanesnė“, – kalbėjo aktorius.

Minėtasis Senato komitetas labiausiai domėjosi, kaip „Thorn“ siūloma technologija gali demaskuoti prekiaujančius žmonėmis, kurie internete stengiasi išlaikyti anonimiškumą.

„Viskas gana paprasta – ji ima ir internetą, kuris iš esmės tarsi ir anonimiškas, paverčia ne tokiu anonimišku“, – senatoriui Sen Marco Rubio paaiškino aktorius. Projektas „Spotlight“ padeda aukoms, su jomis susisiekia, įvertina prioritetus ir jų išgelbėjimo riziką.

A.Kutcheris taip pat pabrėžė tiek viešųjų, tiek privačių partnerystės projektų vystymo svarbą, akcentuodamas, jog dauguma bendrovių „nori prisidėti“ ir siūlo ne tik lėšų, bet ir papildomų paslaugų, kaip pergudrauti prekiautojus žmonėmis, nuolat keičiančius savo „veiklos metodus“.

Privatūs verslai ant stalo kloja įvairių pasiūlymų, todėl labai svarbu pasinaudoti kiekvienu, pabrėžia A.Kutcheris.

Aktorius taip pat rekomenduoja daugiau dėmesio skirti vadinamiesiems „žmonių kontrabandos kanalams“ – pradėti nuo globos įstaigų, kurios neretai tampa prievartos lopšiu, gerinti psichinės sveikatos paslaugų kokybę.

Senato Užsienio reikalų komiteto narys Benas Cardinas prekybą žmonėmis įvardijo kaip „žmonijos rykštę“ ir pabrėžė, kad tai pagrindinė priežastis, kodėl jis itin nerimauja dėl prezidento Donaldo Trumpo įsako riboti imigracijos srautą.

„Ar gali būti, kad jie pateks į šalį ir galiojant draudimui? Kai teigiame, kad apsaugosime tokias aukas, turime ieškoti visų įmanomų būdų tai padaryti“, – apie prekybos žmonėmis aukas iš Sirijos ir Mianmaro kalbėjo politikas.

Tokia buvo tiek A. Kutcherio, tiek kitos organizacijos „Human Rights First“ pasiųsta žinutė.

„Kai žmonės paprasčiausiai paliekami likimo valiai, be meilės, be kurios jie negali augti kaip asmenybės, tokios įstaigos tampa ne kuo kitu, o prekybos žmonėmis ir šiuolaikinės vergovės inkubatoriumi“, – sakė A. Kutcheris.