„Tai neturi prasmės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Palestinos išvadavimo organizacijos (PIO) vykdomojo komiteto narė Hanan Ashrawi.

„Tai nėra atsakinga politika ir nepadeda siekti taikos“, – pabrėžė ji.

„Jie negali tiesiog tai pasakyti ir nepateikti jokios alternatyvos“, – pridūrė H.Ashrawi.

Antradienį vienas Baltųjų rūmų aukšto rango pareigūnas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos daugiau nebediktuos jokio galimo žydų ir palestiniečių taikos susitarimo sąlygų, reikalaudamos, kad būtų įkurta Palestinos valstybė. Užuot tai dariusios, jos palaikys tai, dėl ko tarpusavyje susitars abi konflikto šalys.

Tai buvo pareikšta Izraelio vyriausybės vadovo Benjamino Netanyahu vizito į Baltuosius rūmus išvakarėse.

„Dviejų valstybių sprendinys, neužtikrinantis taikos, nėra tikslas, kurį norima pasiekti“, – sakė baltųjų rūmų pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo pavardės.

„Tikslas yra taika – kaip dviejų valstybių sprendinys, jei to nori konflikto šalys, ar kokia nors kita forma, kaip pageidauja konflikto šalys“, – aiškino jis.

Gazos Ruožą kontroliuojančio palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ atstovas spaudai sakė, kad pastarasis Baltųjų rūmų pareigūno pareiškimas „patvirtina, kad vadinamasis taikos procesas tėra iliuzija“.

„Hamas“, priešingai nei PIO, nepripažįsta Izraelio valstybės. Judėjimas vėl paragino palestiniečių vadovybę Vakarų Krante nesileisti į jokias derybas su Izraeliu.

Beveik penkis dešimtmečius visos JAV administracijos – tiek demokratų, tiek respublikonų – pasisakė už dviejų valstybių sprendinį Izraelio ir palestiniečių konflikte.

Praėjusį mėnesį prezidento pareigas pradėjęs eiti D.Trumpas tiesiogiai su palestiniečių vadovybe dar nesikalbėjo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)