„Akivaizdu, kad M. Flynnas savo atsistatydinimo prašymą rašė sulaukęs spaudimo", - pabrėžė jis, informuoja agentūra „Reuters".

Panašiai kalbėjo deputatas Aleksejus Puškovas. Anot jo, užsipultas ne M. Flynno, o santykiai su Rusija. D. Trumpas arba buvo užspiestas į kampą, arba JAV vyriausybė užsikrėtė antirusiška nuotaika, agentūra citavo parlamentarą Konstantiną Kosačiovą.

Prieš tai M. Flynnas paskelbė apie savo atsistatydinimą. To priežastis - jo pokalbis su Rusijos ambasadoriumi dėl sankcijų Maskvai gruodžio pabaigoje. Vėliau jis apie tai pateikė neteisingą informaciją.

Savo atsistatydinimo prašyme M. Flinas rašė, kad po D. Trumpo pergalės rinkimuose kelis kartus kalbėjosi su Rusijos ambasadoriumi JAV. Apie tai jis esą nesąmoningai neišsamiai informavo viceprezidentą Mike'as Pence'as.

Baltųjų rūmų duomenimis, vyriausybės patarėju nacionalinio saugumo klausimu dabar turėtų tapti buvęs generolas Keith Kellogg.

Kremlius situacijos nekomentuoja

Rusija nekomentuoja JAV prezidento Donaldo Trumpo nacionalinio saugumo patarėjo Michaelo Flynno atsistatydinimo, ir vadina šią situaciją Jungtinių Valstijų vidaus reikalu, antradienį pareiškė Kremliaus atstovas.

„Jokiu būdu nenorėtume to komentuoti; tai yra amerikiečių vidaus reikalas. Tai yra prezidento D. Trumpo administracijos vidaus reikalas. Tai ne mūsų reikalas“, – žurnalistams sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad daugiau neturįs ko pridurti prie savo anksčiau paskelbtų komentarų šiuo klausimu.

Paklaustas, ar jis patvirtina, jog Rusijos ambasadorius JAV Sergejus Kisliakas ir M. Flynnas neaptarinėjo prieš Rusiją nukreiptų sankcijų klausimo, D. Peskovas atsakė: „Dar kartą kartoju: neturiu ko pridurti prie to, ką jau sakėme.“

Anksčiau D. Peskovas patvirtino, kad M. Flynno ir S. Kisliako pokalbis iš tiesų įvyko, tačiau pažymėjo, kad žiniasklaidos skelbiama informacija apie jo turinį yra neteisinga.