„Nemanau, kad šis žingsnis sulauks rimto pasipriešinimo“, – sakė vienas leidinio pašnekovas.

Laikraščio teigimu, JAV administracija jau ateinančią savaitę gali oficialiai paskelbti pritarianti šios Balkanų valstybės stojimo į Aljansą planams. Tikėtina, kad tai padarys viceprezidentas Mike'as Pence'as per Vokietijoje vyksiančią Miuncheno saugumo konferenciją.

Anksčiau Senato užsienio reikalų komitetas pritarė Juodkalnijos narystei transatlantiniame kariniame bloke, bet visas JAV Senatas šiuo klausimu dar nebalsavo.

Juodkalnijos narystei jau yra pritarusios 23 iš 28 NATO narių. Šio žingsnio dar nėra atlikusi Kanada, Vokietija, Nyderlandai ir Ispanija. Graikijos parlamentas jau ratifikavo stojimo sutartį, bet dar nėra oficialiai apie tai informavęs.

„The Wall Street Journal“, remdamasis buvusiais ir pareigas einančiais JAV administracijos pareigūnais, pabrėžia, kad Rusija, nusistačiusi prieš Juodkalnijos prisijungimą prie Aljanso, tikriausiai padarys išvadą, jog D.Trumpas kol kas neturi realių galimybių greitai pakeisti Amerikos užsienio politiką, todėl pasiruošęs sutikti su naujos narės priėmimu į NATO.