Per anksti penktadienį įvykusį vardinį balsavimą 52 balsais prieš 47 buvo nutarta, kad respublikonas Džordžijos deputatas Atstovų Rūmuose Tomas Price'as vadovaus Sveikatos ir socialinio aprūpinimo departamentui.

Jis yra pagarsėjęs kaip ankstesnio prezidento Baracko Obamos inicijuotos sveikatos apsaugos reformos, žinomos kaip „Obamacare“ įnirtingas priešininkas. Taigi, tikėtina, administracija artimiausiu laiku atliks žingsnių, kad panaikintų šį įstatymą.

Tai buvo jau ketvirtas iš eilės prieštaringas Senato balsavimas dėl kandidatų į D.Trumpo administraciją. Paprastai respublikonai ir demokratai dėl kabineto sudėties ginčijasi gana retai, tačiau pirmosiomis D.Trumpo prezidentavimo savaitėmis Senate pastebima nedaug sutarimo tarp abiejų partijų atstovų.

T. Price'as yra Atstovų rūmų veteranas ir ortopedijos chirurgas, kurį respublikonai laiko kompetetingu kandidatu šioms pareigoms. Tuo tarpu demokratai tvirtina, kad jis yra ideologas, kurio politika atims sveikatos apsaugą iš daugelio amerikiečių.