Pasak J. Chaffetzo , K. Conway raginimas pirkti drabužius iš Ivankos Tramp kolekcijų buvo „nepriimtinas, neteisingas ir akivaizdžiai peržengiantis leistinas ribas“.

Pagal galiojančias etikos taisykles, Baltųjų rūmų darbuotojai neturi teisės reklamuoti ar pristatinėti bet kokių prekių, paslaugų ar bendrovių.

J . Chaffetzas pareiškė, kad Baltieji rūmai turėtų pranešti apie patarėjos pareiškimą per „Fox News“ eterį Vyriausybinei etikos valdybai, kuri savo ruožtu turėtų apsvarstyti K. Conway pasisakymą.

Pasak J. Chaffetzo, Demokratų partijos atstovai Kongrese ketina pateikti atitinkamą kreipimąsi D. Trumpui. „Šiuo klausimu reikia užsiimti. Čia negali būti jokių „jeigu“ ir „bet“, – pareiškė J. Chaffetzas .

Kaip skelbta anksčiau, viena didžiausių JAV madingų drabužių mažmenininkių „Nordstrom“ atsisakė pirkti prezidento dukros Ivankos Tramp drabužių kolekciją artėjančiam sezonui. Tada D. Trumpas apkaltino „Nordstrom“ nesąžiningu elgesiu su jo dukra.

„Nordstrom“ su mano dukra Ivanka elgiasi nesąžiningai. Ji yra puiki asmenybė – visada spaudžia mane priimti teisingus sprendimus. Baisu!“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė D. Trumpas.

D. Trumpo reakcija sukėlė demokratų pasipiktinimą, ir šie pareiškė, kad „nepriimtina ir neetiška pulti privačią bendrovę už tai, kad ši atsisakė prisidėti prie jo šeimos turtų didinimo“.

Buvęs Baltųjų rūmų juriskonsultas etikos klausimais Normanas Eisenaspavadino D. Trumpo pasisakymą „keliančiu pasipiktinimą“ ir patarė mažmenininkei „Nordstorm“ paduoti D. Trampą į teismą už Kalifornijoje galiojančio įstatymo dėl kovos su nesąžininga konkurencija pažeidimą.

D. Trumpo atstovas spaudai Seanas Spiceris bandė užglaistyti skandalą, pareikšdamas, kad „Nordstrom“ sprendimas buvo politinis, o prezidentas tiesiog sureagavo į priešišką nusistatymą savo dukters atžvilgiu.

Praėjusios savaitės pranešime „Nordstrom“ sprendimą aiškino blogais prekinio ženklo pardavimais ir teigė, kad nuolat atsisakinėja kai kurių ženklų. Jau kitą dieną I. Tramp juvelyrikos dirbinių linijos atsisakė ir kita prabangių prekių parduotuvė „Neiman Marcus Group“.