Anot Lenkijos tarptautinių reikalų instituto eksperto, Vokietijos kanclerės kelionė yra viena iš svarbiausių Lenkijos ir Vokietijos santykiuose nuo pat 2004 metų, Lenkijai prisijungus prie ES. Po Didžiosios Britanijos sprendimo išstoti iš ES blokas susiduria su iššūkiais dėl Sąjungos ateities.

Narystė ES Lenkijoje vis dar vertinama teigiamai, kadangi šalies piliečiai gavo nemažai naudos iš plėtros fondų ir laisvės dirbti bet kurioje bloko šalyje. Valdančioji Lenkijos Įstatymo ir teisingumo partija dažnai apibūdinama kaip euroskeptiška, bet ji neragina išstoti iš ES. Tačiau partija baiminasi, kad Lenkijos nacionalinę tapatybę griauna liberalios vakarietiškos vertybės. Įstatymo ir teisingumo partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskiis taip pat teigia, kad Vokietija naudojasi ES kaip priemone dominuoti prieš mažesnes valstybes.

"Nesakau, kad mes negavome jokios naudos. Tačiau Vokietija turi daugiau. Be jokios abejonės, A. Merkel yra pirmas numeris ES, o tai nėra gera situacija", - teigė politikas. Nepaisant išsakytos kritikos, J. Kačynskis teigė rugsėjį Vokietijoje vyksiančiuose rinkimuose vis dėlto palaikysiąs A. Merkel, teigdamas, kad pagrindinis kanclerės konkurentas Martinas Schulzas linksta Rusijos link.

A. Merkel susitiks su Lenkijos ministre pirmininke Beata Szydlo ir prezidentu Andrzej Duda, taip pat J. Kačynskiu, opozicijos lyderiais ir tautinės vokiečių mažumos Lenkijoje atstovais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)