„Akivaizdu, kad buvusi JAV administracija paspartino amerikiečių karių dislokavimą Rytų Europoje, prieš ateinant į valdžią naujajai administracijai. Šiuo atžvilgiu šie metai bus gana sunkūs. Aljanso kuriama „faktinė padėtis“ ir jėgos demonstravimas bei propaganda toliau kenks stabilumui, kurstys įtampą ir apsunkins tikro tarptautinio bendradarbiavimo formulių paieškas, siekiant neutralizuoti grėsmes “, – Briuselyje naujienų agentūrai „Interfax“ sakė A. Gruško.

„NATO savo santykiuose su mumis iš tikrųjų stumia konfrontacinę programą , imdamasi pasiruošimus (potencialiam konfliktui) šalia mūsų sienų, ir ši programa neturi nieko bendra su tikraisiais saugumo poreikiais“, – sakė jis.

„Jie žengia toliau negi anksčiau planavo “, – pareiškė diplomatas.

Aljansas kuria naujas galimas priemones, kaip padidinti karinių pajėgų buvimą NATO pietrytiniame pakraštyje, įskaitant Juodosios jūros regioną, kuris yra itin svarbus Rusijai. Žinoma, visa tai yra atidžiai analizuojama Rusijos teisėtų saugumo interesų užtikrinimo ir optimalaus karinio bei politinio atsako į besikeičiančią saugumo situaciją požiūriu“, – sakė A. Gruško.