Deputatas ir buvęs švietimo ministras prieš savaitę aiškia persvara laimėjo pirminius socialistų kandidato rinkimus: F. Hollande`o kritikas su 59 proc. balsų įveikė buvusį premjerą Manuelį Vallsą iš dešiniojo partijos sparno. B. Hamonas yra kairiojo kurso atstovas. Jis, be kita ko, pasisako už besąlygiškas bazines pajamas visiems suaugusiems prancūzams.

Dėl to 49 metų kandidatas savo partijos gretose yra vertinamas prieštaringai. Verslui palankus dešinysis partijos sparnas B. Hamono rinkiminius pažadus laiko utopiniais. Svarbūs socialistų vyriausybės ministrai sekmadienį kandidato nominavimo ceremonijoje nedalyvavo. B. Hamono ateinančiomis savaitėmis laukia didelis darbas sutelkti partiją ir rasti kitų sąjungininkų kairiojoje stovykloje.

Po savo pergalės pirminiuose rinkimuose B. Hamonas gerokai pagerino savo reitingus, tačiau ir toliau turi mažai šansų patekti į antrąjį rinkimų ratą. Remiantis savaitgalį paskelbtais nuomonės tyrimo instituto „BVA-Salesforce“ apklausos rezultatais, pirmajame rate balandžio 23-iąją jis surinktų 16-17 proc. balsų.

Pirmoji vieta ir 25 proc. balsų prognozuojama Nacionalinio fronto lyderei Marine Le Pen. Toliau eina nepriklausomas kandidatas, buvęs ūkio ministras Emmanuelis Macronas su 21-22 proc. balsų ir konservatorius Francois Fillonas su 18-20 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)