Nors dauguma konservatorių dominuojamo parlamento narių turėtų palaikyti premjerės Theresos May poziciją dėl išstojimo iš Europos Sąjungos, kai kurie pačių torių politikai-veteranai perspėjo dėl liūdnų šios avantiūros padarinių.

Po ilgų kalbų, per kurias premjerės Th. May kabineto nariai stengėsi įrodyti, kad parlamento pritarimas tiesiog patvirtina referendume balsavusių rinkėjų valią, trečiadienį Didžiosios Britanijos Atstovų rūmų nariai turėtų pirmą kartą balsuoti dėl „Brexit“ įgaliojimų suteikimo vyriausybei.

Britanijos parlamentas atsidūrė tikrai nepatogioje padėtyje, nes ir konservatorių, ir leiboristų vyriausybė pasisakė prieš atsiskyrimą nuo Europos Sąjungos, bet dabar nebesiryžta priešintis nacionalistinėms tendencijoms šalyje.

Taigi vienu didžiausių įstatymo priešininku tapo pačių torių atstovas garsusis Kennethas Clarke`as.

Jis vaizdingai perspėjo visus parlamento narius, kad atsiskyrimas nuo bendrosios Europos rinkos stebuklingai tikintis, kad Amerika, Kinija ir kitos šalys puls siūlyti Britanijai palankiausias perkybos sutartis, labai primena bėgimą paskui triušį iš Alisos nuotykių stebuklų šalyje, tikintis, kad viskas baigsis taip pat stebuklingai gerai.