„Šiandien Senate Finansų (komiteto) demokratai atsisakė tęsti (procedūrą) nominuotiems Munchinui ir Price'ui“, – parašė tviteryje senatorius Ronas Wydenas, Finansų komiteto vyriausiasis demokratas apie siūlomus du kandidatus: Steveną Mnuchiną į iždo sekretoriaus pareigas ir Tomą Price'ą – į sveikatos sekretoriaus.

Demokratai, kuriems nerimą kelia į svarbius postus siūlomos kraštutinybės ir kuriuos pykdo agresyvi pirmoji D. Trumpo tarnybos savaitė, regis, nutarė kategoriškai užsispirti.

„Etikos atskleidimų apie Tomą Price'ą litanija yra stiprus įrodymas, kad jo negalima leisti kontroliuoti „Medicare“ (sveikatos sistemos)“, – pareiškė R. Whydenas.

Jis turėjo omenyje demokratų reikštus priekabius kaltinimus, kad T. Price'as investavo į medicinos bendrovę, galinčią turėti naudos iš įstatymų, kuriuos T. Price'as, Džordžijos kongresmenas, rėmė.

„Ponui Mnuchinui vis dar nesiseka išlįsti švariam iš šešėlinės galimybių apribojimo praktikos, kenkiančios amerikiečiams“, – pridūrė R. Wydwenas.

St. Mnuchinas, Volstryto bankininkas ir Holivudo finansuotojas, kaltintas per patvirtinimo svarstymą nesugebėjęs atskleisti savo ofšorinių akcijų ir priekabiai klausinėtas apie jo turimo banko hipotekos galimybių apribojimo praktiką.