„2017-01-26 – sugrąžintas su prezidento parašu“, – nurodoma Aukščiausios Rados svetainėje, kurioje skelbiama apie įstatymo projekto (Nr.5636) būklę.

Kaip pranešė prezidentūros spaudos tarnyba, P.Porošenka pasirašė įsaką, kuriuo patvirtino planus surengti tarptautinius apmokymus, kuriuose dalyvaus Ukrainos ginkluotosios pajėgos Ukrainos teritorijoje ir už jos ribų 2017 metais.

Šiame dokumente taip pat nurodyta tvarka, pagal kurią į Ukrainos teritoriją būtų įleidžiami ir užsienio šalių kariniai daliniai dalyvauti mokymuose.

Prezidentas pavedė Ministrų kabinetui užtikrinti įsake nurodytų kitų valstybių ginkluotųjų pajėgų dalinių atvykimą ir išvykimą atitinkamu laiku, taip pat užtikrinti Ukrainos ir kitų valstybių piliečių saugumą pratybų laikotarpiu.

Ukrainos gynybos minsterijai priskirta atsakomybė už daugianacionalinų karinių pratybų parengimą ir vykdymą 2017 metais Ukrainos teritorijoje, Ukrainos pajėgų dalyvavimo daugianacionalinėse pratybose už šalies ribų užtikrinimą.

Sausio 19 dieną Aukščiausioji Rada leido kitų valstybių ginkluotųjų pajėgų daliniams atvykti į Ukrainos teritoriją 2017 metais dalyvauti kariniuose mokymuose; už tai balsavo 236 liaudies deputatai. Rados pirmininkas Andrijus Parubijus pasirašė šį dokumentą sausio 20 dieną.

Ukrainos prezidento pasirašytame įsake numatyta 2017 metais įsileisti į šalį užsienio šalių karių dalyvauti daugianacionalinėse karių parengimo pratybose taip pat Ukrainos ir JAV pratybose „Sea Breeze-2017“ bei „Rapid Trident-2017“.

Į karių parengimo pratybas siūloma leisti į Ukrainą atvykti ir joje būti iki 365 dienų 3 tūkst. karių iš JAV, kitų NATO valstybių bei programoje „Partnerystė taikos labui“ dalyvaujančių šalių su karine technika, įskaitant 6 orlaivius.