Planus plėsti savo nausėdijas Palestinos teritorijoje anksčiau antradienį patvirtino ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ir gynybos ministras Avigdoras Liebermanas.

Buvusio JAV prezidento Baracko Obamos administracija tokias statybas laikė „nelegaliomis“ ir pastaraisiais mėnesiais įspėjo, kad jos gali sunaikinti viltis pasiekti dvišalį sprendimą dėl ginčijamos teritorijos.

Tačiau D.Trumpo atstovas Seanas Spiceris per savo antrąją spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose po naujojo prezidento penktadienį vykusios inauguracijos atsisakė pakomentuoti Izraelio sprendimą.

Izraelis ir toliau yra svarbus Jungtinių Valstijų sąjungininkas“, – sakė S.Spiceris, paklaustas apie D.Trumpo požiūrį į Izraelio planus plėsti savo nausėdijas.

„Jis nori priartėti prie Izraelio, įsitikinti, kad jis yra visiškai gerbiamas Artimuosiuose Rytuose, – sakė jis. – Pasikalbėsime su ministru pirmininku.“

D.Trumpo į valstybės sekretorius siūlomo buvusio naftos magnato Rexo Tillersono kandidatūros Senatas dar nepatvirtino, pats JAV Valstybės departamentas Izraelio nausėdijų klausimo taip pat nepakomentavo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)