Sausio 21 d. milijonai amerikiečių dalyvavo protesto akcijose prieš naująją D. Trumpo administraciją. Daugiausia jų – per pusę milijono – susirinko Vašingtone. Teigiama, kad sausio 20 d. inauguraciją stebėjusių amerikiečių skaičius buvo mažesnis nei protestuojančiųjų. Pagrindinis protestų tikslas – moterų teisių reikšmingumas, kuriam, anot protestuotojų, dėl naujosios administracijos kyla rimtas pavojus.

Sausio 21 d. lankydamasis Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) būstinėje protestų neminėjo, tačiau nepraleido progos pažerti kritikos žiniasklaidai dėl nesantaikos kurstymo tarp jo ir žvalgybos tarnybų. Lyg to dar būtų maža, jis pavadino žurnalistus vienais nesąžiningiausių žmonių pasaulyje.

D. Trumpas teigė, kad televizijos pranešimai ir inauguracijos nuotraukos perdavė netikslią informaciją. „Atrodė, kad penktadienį ten buvo pusantro milijono asmenų“, - teigė jis, mėgindamas paneigti žiniasklaidos pranešimus apie inauguraciją stebėjusius 250 tūkst. žmonių.

Vėliau surengtoje spaudos konferencijoje Baltųjų rūmų atstovas spaudai Seanas Spiceris negailėjo žurnalistams kritikos dėl nuotraukų, kuriose užfiksuotos milžiniškos tuščios erdvės, neužpildytos ceremonijos stebėtojų. „Tai buvo didžiausia kada inauguraciją tiek gyvai, tiek ir visame pasaulyje stebėjusių asmenų auditorija, - pareiškė jis. – Šie mėginimai sumažinti entuziazmą dėl inauguracijos yra gėdingi ir klaidingi.“

Pirmojoje naujosios administracijos surengtoje trumpojoje spaudos konferencijoje Baltuosiuose rūmuose S. Spiceris itin aršiai užsipuolė žurnalistus. S. Spiceris pareiškė, kad naujoji administracija ketina pareikalauti iš žiniasklaidos atsakomybės. Nors tiksli šio pareiškimo mintis nėra aiški, daugeliui ji sukėlė nerimą. Vis dėlto ne tik nuotraukos patvirtina ne itin didelį susidomėjimą inauguracijos ceremonija.

Vašingtono metro pateikiamais duomenimis, sausio 20 d. viešojo transporto paslaugomis pasinaudojo mažiau žmonių nei ankstesnių inauguracijų dieną. Tarptautinės informacijos rinkimų ir matavimų įmonės „Nielsen“ pateikiamais duomenimis, šią inauguracijos ceremoniją per televiziją stebėjusių asmenų skaičius neprilygo Baracko Obamos ir Ronaldo Reagano inauguracijas stebėjusiųjų skaičiui.

„Žiniasklaidoje daug dėmesio skirta pažadams reikalauti iš D. Trumpo atsakomybės, o aš galiu pasakyti, kad procesas vyks dviem kryptimis: ketiname ir iš žiniasklaidos reikalauti atsakomybės“, - žadėjo S. Spiceris.

Darbus baigiantis CŽA vadovas Johnas Brennanas apkaltino D. Trumpą niekingu savęs išaukštinimo demonstravimu. Maža to, kaip teigė jo buvęs pavaduotojas Nickas Shapiro, J. Brennanas mano, kad D. Trumpui turėtų būti gėda.

Praėjusią savaitę J. Brennanas paragino D. Trumpą laikytis didesnės disciplinos dėl to, ką jis sako, ir įspėjo jį nenuvertinti Rusijos ketinimų. Manyta, kad D. Trumpo vizitas pagerins santykius su žvalgybos bendruomene po ne vieną savaitę trukusių abejonių, susijusių su CŽA išvadomis dėl galimo Rusijos kišimosi į JAV rinkimų eigą. „Aš jus myliu, aš jus gerbiu, - patikino D. Trumpas, pridurdamas, kad 1000 proc. remia žvalgybos agentūrą. Vis dėlto įvykusiame ginče dėl paviešinto duomenų aplanko, kuriame pateikiama D. Trumpą kompromituojanti informacija, jis žvalgybos agentūrų veiksmus prilygino nacistinės Vokietijos taikytiems metodams.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris savo ruožtu įspėjo pasaulį apie besiartinančius neramius laikus.