Incidentas įvyko maždaug 9 val. (10 val. Lietuvos laiku) Rane, pačioje Borno valstijos, kuri yra džihadistų sukilimo epicentras, šiaurėje.

Stovykla buvo subombarduota, kai namų netekusiems žmonėms buvo dalijamas maistas.

Kariuomenė, dėl incidento kaltinusi „prastą matomumą“, oficialaus aukų skaičiaus nepateikė, tačiau vienas aukšto rango kariškis sakė, kad jis „didžiulis“.

Vietos gyventojas Abba Abiso naujienų agentūrai AFP sakė: „Žuvo mažiausiai 25 žmonės, dar dešimtys buvo sužeisti“.

Tuo metu pagalbos organizacija MSF nurodė, kad „per šios dienos bombardavimą 152 žmonės buvo sužeisti ir 52 žuvo“.

MSF antskrydį pavadino „sukrečiančiu ir nepriimtinu“.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK) pranešė, kad žuvo šeši Nigerijos Raudonojo Kryžiaus draugijos nariai, o dar 13 buvo sužeisti.

Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari išplatino pareiškimą, kuriame nurodė „su didžiu apgailestavimu“ išklausęs žinią apie stovyklos subombardavimą ir pareiškė užuojautą aukų artimiesiems.

Antskrydis buvo surengtas Nigerijos kariuomenei skelbiant apie naujus laimėjimus kovoje su „Boko Haram“, kuri buvo išstumta iš užimtų teritorijų ir jos nuošalių bazių Borno valstijoje.

Praėjusį mėnesį kariuomenė pranešė, kad po aštuonerių metų smurto, nusinešusio mažiausiai 200 tūkst. gyvybių ir privertusio daugiau nei 2,6 mln. žmonių palikti savo namus, konfliktas artėja prie pabaigos.