Prezidento įsakas turės būti paskelbtas federalinės administracijos oficialiajame leidinyje ir pateiktas Kongresui.

Be to, B. Obama penktadienį išsiuntė Atstovų Rūmų ir Senato pirmininkams laišką ir informavo juos apie pratęsiamas sankcijas Rusijai, kurių terminas turėjo sukakti kovą.

„Asmenų, žlugdančių demokratijos procesus ir institucijas Ukrainoje, veiksmai ir politika kelia pavojų taikai, saugumui, stabilumui, suverenumui ir šios šalies teritoriniam vientisumui, taip pat prisideda prie nesąžiningo turto pasisavinimo. Be to, Rusijos vyriausybės veiksmai ir politika, įskaitant Krymo aneksiją ir jėgos naudojimą Ukrainoje, toliau kelia nepaprastą ir ypatingą grėsmę Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui ir užsienio politikai. Todėl priėmiau sprendimą, kad būtina pratęsti nepaprastosios padėties režimą, kaip numatoma įsake ... dėl Ukrainos“, – sakoma prezidento laiške.

2014 metų kovą paskelbtu įsaku B.Obama įvedė sankcijas Rusijai ir pasiūlė įšaldyti Jungtinių Valstijų kontroliuojamus aktyvus, priklausančius „asmenims, prisidėjusiems prie padėties Ukrainoje išsivystymo“, kai Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą.

Vėliau sankcijų sąrašas buvo išplėstas, įtraukiant į jį asmenis ir juridinius subjektus, laikomus prisidėjusiais prie Ukrainos suverenumo žlugdymo ir sukėlusius grėsmę šios šalies saugumui.

„Nepaprastoji padėtis, paskelbta 2014 metų kovo 6 dieną, ir priemonės, įvestos ... siekiant išspręsti šią padėtį, turi būti tęsiamos po 2017 metų kovo 6 dienos“, – nurodė B. Obama.