„Negalima nieko kritikuoti už tai, kad nori gerinti santykius su Rusija, - penktadienį radijo stočiai RFM sakė užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis. - Mes esame Rusijos kaimynai ir mielai patys tai darytume". Todėl jo žinia būsimajai JAV vyriausybei: „Mums tai patinka, tačiau tik ne mūsų sąskaita".

D. Trumpas kelis kartus yra pareiškęs, kad sieks gerinti santykius tarp Vašingtono ir Maskvos. Rytų Europos šalys tuo tarpu baiminasi dėl savo saugumo.

W. Waszczykowskis interviu sakė, kad D. Trumpas po savo pergalės rinkimuose lapkritį elgėsi „racionaliai" ir, be kita ko, perspėjo dėl Rusijos. Anot jo, ir būsimoji JAV vyriausybė mąsto „racionaliai". Jos požiūris į pasaulį ir „konkurenciją su Rusija" esą yra panašus kaip Lenkijos vyriausybės.

Ketvirtadienį į Lenkiją atvyko JAV šarvuota brigada, kurią čia dislokuoti nurodė kadenciją baigiantis prezidentas Barackas Obama. Be to, Lenkijos šiaurės rytuose prie sienos su Kaliningradu bus įkurdintas JAV pajėgų vadovaujamas NATO batalionas. Rusija spalį Kaliningrade dislokavo branduolinį užtaisą galinčias nešti „Iskander" tipo trumpojo nuotolio raketas.