Valstybinės policijos vadovas Intas Kiuzis ir Žiemgalos regiono policijos vadovas Andris Zellis per spaudos konferenciją sakė, kad pareigūnai nuvyko į tą butą, kai mirusios moters motina kreipėsi į policiją, nes nesugebėjo prisiskambinti dukrai. Moters motina apie dvi savaites buvo išvykusi iš namų.

Atvykę pareigūnai išgirdo vaikų verksmą, sklindantį per atvirą buto langą. Policininkai iškvietė ugniagesius, o šie įkopė į butą per langą.

Pasak I. Kiuzio, pareigūnai viduje pamatė šiurpų vaizdą. Policininkai bute rado 50-mečio vyro ir 23 metų moters lavonus, taip pat mirusį devynių mėnesių kūdikį, pakištą po lova. Buvo nustatyta, kad mažylis mirė iš bado.

Bute buvo trys kiti vaikai: trejų, ketverių ir penkerių metų. Jie visi buvo nusilpę nuo bado.

Teismas dabar turėtų nuspręsti, kam bus patikėta našlaičiais likusių vaikų globa.

Vaikų motina paskutinį kartą buvo matyta gyva gruodžio 27-ąją. Manoma, kad moteris ir jos vyras mirė tą pačią dieną. Kūdikio mirties laiką tikimasi nustatyti atlikus skrodimą.

I. Kiuzis sakė buvęs sukrėstas šios šeimos kaimynų abejingumu: žmonės nepasivargino iškviesti policijos, nors įstrigę vaikai nuolat verkė, o jų verksmas girdėjosi per atvirą langą.

„Jeigu moters motina nebūtų kreipusis, nežinome, kas būtų ištikę kitus vaikus“, – sakė A. Zellis.

Ant mirusios poros palaikų jokių smurto žymių nebuvo rasta, todėl labiausiai tikėtina priežastimi laikomas narkotikų perdozavimas. Vaikų senelė sakė policijai, kad jos žentas vartojo narkotikus, bet Dobelės policijai ši informacija nebuvo žinoma.

I. Kiuzis sakė, kad vyrui teismas anksčiau buvo uždraudęs artintis prie savo žmonos, kentėjusios nuo jo smurto, bet apygardos teisėja Sandra Lapinska-Leierė teigė, kad šeimai jokių bylų anksčiau nebuvo iškelta.

Pasak A. Zellio, šeima buvo neturtinga, bet nelaikyta asocialia. Pasak socialinių darbuotojų, lankiusių šią šeimą, butas būdavo švarus, o vaikai – pamaitinti ir tinkamai aprengti.