Savo „Facebook“ paskyroje M. Zacharova parašė: „Oficialūs Amerikos asmenys „anonimiškai informavo“ savo žiniasklaidą, kad Rusija ėmėsi atsakomųjų priemonių ir uždarė Amerikos mokyklą Maskvoje. Tai melas. Matyt, Baltieji rūmai visiškai išprotėjo ir jau išgalvoja sankcijas prieš savo pačių vaikus“.

Ketvirtadienį televizijos kanalas CNN pranešė, kad Rusija, atsakydama į naujas JAV sankcijas ir diplomatų išsiuntimą, nusprendė uždaryti „The Anglo-American School“.

Be to, pasak CNN šaltinio, amerikiečiai nebeįleidžiami į JAV ambasados poilsio namus, kurie yra Maskvos šiaurės vakaruose, Serebrenyj Boro rajone.

Ketvirtadienį JAV nusprendė imtis sankcijų prieš Rusijos federalinę saugumo tarnybą (FST), vyriausiąją žvalgybos valdybą (VŽV), dar kelias organizacijas ir šešis fizinius asmenis, taip pat išsiųsti 35 jos diplomatus.

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Maskva adekvačiai atsakys į naujas sankcijas. Apie atsakomuosius žingsnius kalbėjo ir oficiali Rusijos URM atstovė M. Zacharova.

„The Anglo-American School“ buvo įkurta 1949 metais, nuo 2000 metų ji yra naujame komplekse su teatru ir baseinu Maskvos šiaurės vakaruose. Joje mokosi daugiau kaip tūkstantis 4-18 metų amžiaus vaikų.