Tai M. Abbasas pareiškė reaguodamas į JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry trečiadienio kalbą, kurioje jis perspėjo žydų valstybę, kad nausėdijų plėtra kelia grėsmę ne tik taikos viltims, bet ir paties Izraelio demokratinei ateičiai.

„Tą pačią minutę, kai Izraelio vyriausybė sutiks nutraukti nausėdijų plėtrą... ir įgyvendinti pasirašytus susitarimus vadovaujantis abipusiškumo principu, palestiniečių vadovybė bus pasirengusi atnaujinti tarptautine teise ir atitinkamomis tarptautinėmis rezoliucijomis grindžiamas nuolatinio statuso derybas, kurios vyktų pagal nustatytą grafiką“, – sakė M. Abbasas.

Praėjusią savaitę Jungtinių Tautų Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją, kuria reikalaujama Izraelio nedelsiant sustabdyti palestiniečių teritorijose esančių žydų gyvenviečių plėtrą.

Jungtinės Valstijos per balsavimą susilaikė, atverdamos kelią priimti šį dokumentą, kuris yra pirma nuo 1979 metų JT rezoliucija, smerkianti Izraelį už jo nausėdijų politiką.

Nausėdijos laikomos didele kliūtimi taikos pastangoms, nes yra statomos žemėse, kurias palestiniečiai laiko savo būsimos valstybės dalimi.