Daug kam nepriimtina vieša kritika dabartiniam valstybės vadovui nuskambėjo likus mažiau nei mėnesiui iki 70 metų D. Trumpo, kuris lapkritį prezidento rinkimuose nugalėjo B. Obamos favoritę Hillary Clinton, inauguracijos.

„Stengiuosi kiek galiu nekreipti dėmesio į daugybę kurstytojiškų prezidento O pareiškimų ir (daromas) kliūtis, – parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.- Maniau, kad (valdžios) perėmimas bus sklandus, bet NE!“

Toks buvo naujausias nekilnojamo turto magnato respublikono smūgis, suduotas dabartiniam prezidentui demokratui socialiniame tinkle per itin neįprastą valdžios perdavimo procesą.

Anksčiau šią savaitę pasirodžiusiame interviu B. Obama sakė, kad jis būtų buvęs išrinktas ir trečiai kadencijai, jeigu būtų galėjęs dalyvauti rinkimuose, nes didžioji šalies dalis vis dar palaiko jo politinę viziją.

„Labai tikiu šia vizija, nes esu įsitikinęs, kad jeigu būčiau vėl kėlęs savo kandidatūrą ir ją aiškiai suformulavęs, manau, kad būčiau mobilizavęs daugumą Amerikos žmonių ją palaikyti“, – sakė B. Obama interviu savo buvusiam patarėjui Davidui Axelrodui.

Iš karto nebuvo aišku, apie ką konkrečiai rašo D. Trumpas savo tviterio žinutėje, tačiau po kelių minučių jis kirto B. Obamai dėl jo politikos Izraelio atžvilgiu.

„Negalime leisti ir toliau taip nepagarbiai ir niekinamai elgtis su Izraeliu. Jis buvo didis JAV draugas, bet... , – parašė jis. – Jau nebėra. Viskas prasidėjo nuo tos siaubingos Irano sutarties, o dabar – dar tos (Jungtinės Tautos)! Laikykis tvirtai, Izraeli, sausio 20-oji ateina!“.

Praėjusią savaitę Jungtinių Tautų Saugumo Taryba priėmė pirmąją nuo 1979 metų rezoliuciją, kuria reikalaujama Izraelio nedelsiant sustabdyti palestiniečių teritorijose esančių žydų nausėdijų plėtrą.

Jungtinės Valstijos per balsavimą 15-a narių turinčioje Saugumo Taryboje nepasinaudojo veto teise ir susilaikė, atverdamos kelią priimti šį dokumentą, smerkiantį jų artimiausią sąjungininką Artimuosiuose Rytuose.

D. Trumpas, kurio inauguracija numatyta sausio 20 dieną, viešai ragino Jungtines Valstijas vetuoti tą rezoliuciją ir ne kartą kritikavo B. Obamos požiūrį.