B.Obama ir jo žmona Michelle apsilankė Kaneohės įlankoje įsikurusioje Jūrų pėstininkų korpuso bazėje, esančioje netoli vietos, kur pirmoji šalies pora atostogauja kartu su savo dukromis.

Likus kiek daugiau negu dviem savaitėms iki išrinktojo prezidento Donaldo Trumpo inauguracijos B.Obama pareiškė, kad laikotarpis, kai jis ėjo šalies ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigas, buvo „mano gyvenimo privilegija“.

„Nors tai bus paskutinis kartas, kai kreipsiuosi į jus kaip prezidentas, noriu, kad žinotumėt, kad mano, piliečio, dėkingumas išliks, kaip ir mūsų įsipareigojimas palaikyti jus kiekviename žingsnyje – tai nesiliaus“, – sakė B.Obama.

Prezidentas pridūrė, kad šeštadienį kalbėjosi telefonu su amerikiečių kariais, dislokuotais Irake ir Afganistane. B.Obama pabrėžė, kad „kai kurie iš jų šiuo momentu vykdo misijas, siekiant įveikti ISIL“ – džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“ (IS).

Obamų šeima tradiciškai metu pabaigos atostogas praleidžia Havajuose. Ši JAV valstija yra ypatinga prezidentui, kuris joje gimė ir praleido didelę dalį savo vaikystės.

Prezidentas sakė kariams, kad netgi baigęs kadenciją tikisi lankyti šią bazę „daug ateinančių metų“.

„Suprantu, kad tebeturėsiu neaukštą laipsnį kaip buvęs prezidentas“, – pareiškė jis, o šiuos prezidento žodžius palydėjo klausytojų juokas.

„Taigi, vis dar galėsiu naudotis bazės sporto sale ir, žinoma, golfo aikštynu“, – pridūrė B.Obama.