Anksčiau paskelbta, kad skubiai į ligoninę sunkios būklės paguldytas buvęs Maskvos meras Jurijus Lužkovas. Pranešama kad medikai jį atgaivino iš klinikinės mirties, skelbia „Interfax“, remdamasis šaltiniais.

Bus papildyta.

J. Lužkovas 18 metų (1992–2010 m.) dirbo Maskvos miesto meru.

Į mero pareigas buvo paskirtas prezidento B. Jelcino įsaku, vėliau tris kartus laimėjo rinkimuose (1996 m. surinkęs 95% balsų, 1999 m. ir 2003 m. – virš 70%). 2007 m. ketvirtą kartą meru tapo pagal naują sistemą (prezidento teikimu patvirtintas miesto Dūmoje).

J. Lužkovas aktyviai dalyvavo visos Rusijos politiniame gyvenime. 1991 m. GKČP organizavus pučą, buvo aktyvus Baltųjų rūmų gynybos organizatorius, artimas B. Jelcino bendražygis.

Palaipsniui J. Lužkovas sugebėjo suformuoti visiškai kontroliuojamą miesto Dūmą ir tapti praktiškai vienvaldžiu didžiausio Rusijos regiono šeimininku. Tai gąsdino federalinę Rusijos valdžią. 2010 m. rugsėjo mėn. centriniuose TV kanaluose buvo parodyta keletas laidų apie korupciją Maskvos administracijoje ir kitus neigiamus miesto gyvenimo aspektus. Prezidento administracijos vadovas Sergejus Naryškinas J. Lužkovui neoficialiai pasiūlė pasitraukti. Šiam atsisakius, rugsėjo 28 d. prezidentas Dmitrijus Medvedevas pasirašė įsaką, kuriuo nušalino Maskvos merą iš pareigų, kaip netekusį pasitikėjimo.

Už pasisakymus dėl Krymo ir Sevastopolio miesto bei Juodosios jūros laivyno statuso, 2008–2008 m. Ukrainoje jis buvo paskelbtas persona non grata. 2011 m. tokį sprendimą priėmė ir Latvija

Švenčiant Mindaugo karūnavimo 750 metų sukaktį 2003 m. liepos 6 d. J. Lužkovas lankėsi Vilniuje.