Susirėmimas kilo kariams atvykus nugriauti namo, kuriame anksčiau gyveno asmuo, surengęs žmonių gyvybių pareikalavusį išpuolį, rašoma ketvirtadienį Izraelio kariuomenės išplatintame pranešime.

Kariuomenės atstovė spaudai nurodė, kad kilus konfrontacijai „įtariamieji metė į karius kelis savadarbius sprogstamuosius užtaisus, o šie atsakė ugnimi ir vieną palestinietį nušovė“.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad žuvo 19-metis Ahmadas al Kharoubi.

Kariuomenės atstovė spaudai sakė, kad kariai bandė nugriauti Misbaho Abu Sbeiho namą Jeruzalės rytiniame Kafr Akabo rajone. Šis asmuo buvo kaltinamas spalį surengęs mirtinas šaudynes.

M. A. Sbeihą saugumo pajėgos nukovė spalio 9 dieną, po to, kai šis nužudė 29 metų policijos pareigūną Yosefą Kirmą ir 60-metę Levaną Melihi.

Nuo 2015 metų spalio tebesitęsianti smurto banga Izraelyje ir okupuotose palestiniečių teritorijose jau nusinešė 245 palestiniečių, 36 izraeliečių, dviejų amerikiečių bei po vieną Jordanijos, Eritrėjos ir Sudano piliečių gyvybę, rodo naujienų agentūros AFP surinkta statistika.

Izraelio pajėgos nurodo, kad dauguma šių palestiniečių buvo nukauti, nes puldavo žydus peiliais ar šaunamaisiais ginklais arba mėgindavo rėžtis į žmones transporto priemonėmis. Kiti buvo nušauti per protestus arba žuvo per Izraelio antskrydžius Gazos Ruože.