Kaip ir ankstesnio, 2015-ųjų metų vasarį, paskelbto pranešimo atveju, taip ir šįkart „Bellingcat“ autoriai ištyrė „Google Earth“ nuotraukoje matomas sviedinių išmuštas duobes ir karinės technikos paliktas vėžes. Pranešime tvirtinama, kad iš Rusijos teritorijos Ukraina buvo apšaudyta begalę kartų.

Ką tik paskelbtame pranešime teigiama, kad pirmuoju tyrimo etapu pavyko gauti įrodymų, susijusių su keliais atsitiktiniais apšaudymais. Tačiau iki 2016-ųjų metų gruodžio buvo gauta daug daugiau vertingos informacijos, leidžiančios daryti išvadą apie Rusijoje vykdytą apšaudymą, nukreiptą į kaimyninės šalies teritoriją.

„Bellingcat“ duomenimis, iš Rusijos artilerijos Ukraina buvo apšaudyta ne mažiau kaip 149 kartus. Mat šaudymo pozicijose matyti pabūklų šūvių paliktos žymės. Ukrainos teritorijoje matyti net 17 taškų ir visais atvejais „Bellingcat“ bendraautoriams pavyko nustatyti technikos pėdsakus, vedančius prie sienos su Rusija.

Buvo šaudyta ne mažiau kaip iš 408 vietų. Tyrėjai peržiūrėjo iš palydovo darytas Žemės nuotraukas ir ypač kruopščiai ištyrė ties Rusijos ir Ukrainos siena esančia teritoriją. Jie ieškojo pabūklų paliktų žymių. „Bellingcat“ tvirtinama, kad sviedinių išraustų duobių analizė leidžia labai tiksliai nustatyti sviedinių kritimo trajektoriją.

Pažvelgus į žemėlapį tampa aišku, kad Ukrainos apšaudymas buvo vykdytas nuo sienos pusės, netoli Donecko ir Luhansko, taip pat Mariupolio rajone.

Rusija savo dalyvavimą Ukrainos konflikte iki šiol neigia.