Vokietijos teisėsauga ieško kruvinos atakos, nusinešusios 12 gyvybių, vykdytojo, rašo BBC.

Berlyne susitiprintos saugumo priemonės.

Sostinės meras Michaelis Muelleris sako, kad mieste patruliuoja daugiau policijos, o mugių vietos apjuostos užkardomis, siekiant išvengti panašių į išpuolių.

„Šioje situacijoje reikia būti budriems. Tačiau viešose vietose galima judėti saugiai. Nereikia panikuoti“, – teigė M. Muelleris.

Valdžios atstovai neįvardijo atakos aukų pavardžių, o policija paprašė gerbti žuvusiųjų atminimą ir neviešinti video įrašų ar nuotraukų iš įvykio vietos, skelbia CNN.

Antradienio vakarą Kaizerio Wilhelmo memorialinėje bažnyčioje, esančioje netoli išpuolio vietos, laikytos mišios.

Tūkstančiai žmonių tiek bažnyčioje, tiek šalia jos klausėsi mišių, per kurias skambėjo daina, kurioje klausta: „Taigi už ką mes kovojame? Dėl ko gyvename? Už ką meldžiamės? Už ką mirštame? Už ką mylime?“.

Antradienį išpuolio vietoje apsilankiusi Vokietijos kanclerė Angela Merkel sakė esanti apimta siaubo ir labai liūdna dėl to, kas įvyko.

A. Merkel, kurios „atvirų durų“ politika buvo aršiai kritikuojama oponentų, pripažino baimes, kad atakos vykdytojas galėjo būti vienas iš pabėgėlių. „Žinau, kad mums būtų ypatingai sunku, jeigu paaiškėtų, jog asmuo, įvykdęs šį aktą buvo tas, kuris ieškojo apsaugos ir prieglobsčio Vokietijoje“, – sakė ji.

Kanclerė patikino, kad atsakingieji už šį nusikaltimą bus nubausti griežčiausia įmanoma bausme.

A. Merkel politiniai oponentai, taip pat ir kraštutinės dešinės partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), kritikavo ją dėl atakos, sakydami, kad leisdama migrantams patekti į šalį be pakankamos patikros, ji sukėlė pavojų Vokietijos saugumu.

Praėjusiais metais šalis priėmė daugiau nei 890 tūkst. prieglobsčio prašytojų.