"Mes peržiūrėjome ją ir padarėme vieną ar du nedidelius pakeitimus, bet iš esmės ji lieka galioti tokia pati", - sakė Londono policijos atstovė žiniasklaidai.

Atstovė nesutiko įvardyti priimtų pakeitimų, tačiau, pasak Londono policijos vado Iano Blairo, galimiems teroro išpuoliams sustabdyti pareigūnai ir toliau naudos šią mirtiną priemonę.

Mirtino šūvio instrukcijas kodiniu pavadinimu "Operacija "Kratos" (Operation Kratos) rengusios Vyriausiųjų policijos pareigūnų asociacijos (ACPO) atstovė teigė, kad apskritai šios priemonės taikymo politika liko nepakeista ir jeigu įtariamasis turi sprogmenį, pareigūnams leidžiama taikyti jam tiesiai į galvą, o ne į kitas kūno vietas.

"Operacija "Kratos" apibrėžia, kokio lygio jėgą pareigūnai gali naudoti siekdami sutrukdyti "mirtinam ir ryžtingam išpuoliui", kurį taip vadina policija", - teigė atstovė.

Mirtino šūvio politiką buvo nuspręsta peržiūrėti po tragiško incidento, nusinešusio nieko dėto 27 metų Jeano Charlesio de Menezeso gyvybę.

Ginkluoti britų pareigūnai per klaidą nušovė elektriku dirbusį brazilą neramiomis liepos mėnesio dienomis, kai šalies sostinė buvo apimta panikos dėl sprogdinimų Londono visuomeninio transporto priemonėse.

Skotland Jardas šeštadienį taip pat paneigė nekaltai nušauto brazilo, kurį policija palaikė mirtininku, šeimai kaip kompensaciją siūlęs milijoną Jungtinių Valstijų dolerių (apie 2,8 mln. litų).

"Mes griežtai neigiame bet kokias užuominas, kad kaip kompensacija buvo siūloma milijono dolerių suma, - teigė Skotland Jardo atstovas ir pridūrė: - Vienintelė tema, kurią iki šiol aptarėme su Jeano Charleso de Menezeso šeima, buvo susijusi su pirminėmis išlaidomis".

Dienraštis "The Daily Mail" rugpjūčio 1 dieną pranešė, kad 27 metų brazilo artimiesiems bus išmokėta milijono dolerių kompensacija.

Šeštadienį laikraštis paskelbė, kad šeima pasiūlymą atmetė ir pacitavo vieną iš velionio tėvų: "Mūsų nepapirks. Mūsų nenutildys. Reikalas yra susijęs ne su pinigais, o su teisingumu".