V. Putinas asmeniškai nurodė, kaip informacija, pavogta iš JAV Demokratų partijos, turi būti nutekinta ir kitaip panaudota, teigia amerikiečių televizija, cituodama du aukšto rango pareigūnus, turinčius prieigą prie šios informacijos.

Minėti asmenys sakė, kad jie „labai pasitiki“ naujuoju vertinimu, nurodė NBC.

Praėjusį savaitgalį laikraštis „The Washington Post“ pranešė, kad Centrinės žvalgybos valdyba (CŽV) nustatė, jog Rusija pavogė JAV asmenų ir įstaigų elektroninių laiškų, norėdama paveikti rinkimus respublikonų kandidato Donaldo Trumpo naudai.

Pastarasis galiausiai ir nugalėjo savo varžovę H. Clinton.

Teigiama, kad V. Putinas niekada taip ir neatleido demokratei, buvusiai valstybės sekretorei, nes ši viešai reiškė abejones 2011 metų Rusijoje vykusių parlamento rinkimų sąžiningumu.

Rusijos lyderis tada net apkaltino H. Clinton kursčius protestus, vykusius šalies gatvėse.

Žvalgybos pareigūnai NBC sakė, kad galimai V. Putinas norėjo atsikeršyti H. Clinton ir inicijavo programišių atakas.

Tačiau jos išaugo iki gerokai didesnių pastangų pademonstruoti, jog JAV politika yra korumpuota ir, pasak vieno pareigūno, „atskirti pagrindinius amerikiečių sąjungininkus, sudarant įspūdį, kad (kitos šalys) nebegali pasikliauti JAV kaip patikima pasaulio lydere“.

Ruošiantis galimam atsakomųjų priemonių vykdymui, JAV žvalgybos agentūros suintensyvino V. Putino asmeninio turto tyrimą, cituodama amerikiečių pareigūnus pranešė NBC.

D. Trumpas, kuris itin palankiai atsiliepia apie Rusijos prezidentą, pavadino šiam metamus kaltinimus „absurdiškais“.

Išrinktasis JAV prezidentas netiki, kad Rusija atsakinga už įsilaužimą į Demokratų nacionalinio komiteto bei H. Clinton aplinkos žmonių elektroninio pašto serverius.

Dėl programišių atakų JAV įstatymų leidėjai inicijavo oficialų Kongreso tyrimą.