Kai kas raminosi tuo, kad berniuko širdis ir kiti gyvybiškai svarbūs organai buvo paaukoti keturiems vaikams, siekiant išsaugoti jų gyvybes.

Penktadienį įvykusią nelaimę plačiai aprašė Izraelio žiniasklaida, publikavusi ir besišypsančių Omri Niro bei jo 10 metų sūnaus Ilai'aus nuotrauką.

Tėvas ir sūnus dalyvavo turistiniame žygyje po Judėjos dykumos kanjonus prie Negyvosios jūros.

Vienoje vietoje, kurioje žygeiviams teko leistis pasinaudojant į uolą sukaltais kabliais, berniukas neišsilaikė, nuslydo nuo uolos ir užgriuvo ant savo tėvo.

Šis taip pat nesugebėjo išlaikyti savo sūnaus, todėl pasileido kristi kartu, bandydamas savo kūnu sušvelninti vaiko smūgį į žemę, rašo Izraelio žiniasklaida.

Pirmąją pagalbą jiems suskubo teikti žygyje atsitiktinai dalyvavęs gydytojas, bet O.Niras, 50 metų šiuolaikinės Libano istorijos dėstytojas, mirė.

Ilai'us gulėjo beveik be sąmonės, bet buvo dar gyvas, kai atvyko greitoji pagalba, kurios teko palaukti dėl blogo telefoninio ryšio ir atokios vietos, kur įvyko nelaimė.

Berniukas buvo nuvežtas į Beer Ševos ligoninę ir sekmadienį joje mirė dėl patirtų traumų.

Pasak vietos žiniasklaidos, pirmadienį tėvo ir sūnaus laidotuvėse į šiaurę nuo Tel Avivo esančiame Kfar Vitkine dalyvavo daugiau nei tūkstantis žmonių.

Berniuko organus šeima nusprendė paaukoti.

„Kai tik mums buvo uždegta žalia šviesa, Schneiderio vaikų ligonininėje prasidėjo transplantacijų maratonas“, kuris truko visą dieną, nurodė netoli Tel Avivo esančios įstaigos atstovė spaudai Riva Shake).

Donoro širdelė atiteko aštuonerių metų berniukui, o kepenys – ketverių metų mergaitei.

Dar vienas 10 metų berniukas ir septynerių metų mergaitė gavo po vieną inkstą.

„Viskas ėjosi labai gerai. Vaikai atsigauna“, – pranešė R. Shaked.

Ji atkreipė dėmesį į išskirtinę donoro organų kilmę, sakydama, kad labai nedaug šeimų sutinka atiduoti savo vaikų organus.