„Ne, mes visiškai neaptarinėjome sankcijų, nė viena šalis narė neprašė papildomo darbo sankcijoms“ parengti prieš Rusiją, sakė F. Mogherini po ES užsienio reikalų ministrų posėdžio.

Per ankstesnį susitikimą spalį ES šalių vadovai pasitraukė atokiau nuo sankcijų Maskvai svarstymo po skerdynių Alepo mieste, nes nesutarė, kokio griežtumo reikia laikytis Rusijos atžvilgiu.

Vis dėlto, kai Rusijos remiamos Sirijos valdančiojo režimo pajėgoms beliko iš sukilėlių atkovoti tik kelis likusius Alepo rajonus, ES savaitgalį pasirodė užuominų, kad ES lyderiai imtųsi papildyti Sirijos asmenų ir grupių, kurioms jau uždrausta vykti į ES ir įšaldytos sąskaitos bankuose, sąrašą.

Tačiau F. Mogherini, buvusi Italijos užsienio reikalų ministrė, tvirtina, kad ES yra vieningos nuomonės Sirijos klausimu.

„Galite matyti mūsų vienybę, kas kart kai mes kalbame“, – sakė F. Mogherini per spaudos konferenciją Briuselyje.

„Galite matyti europiečių vienybę ne tik pareiškimuose, bet ir mūsų diplomatiniuose veiksmuose, taip pat ir mūsų humanitariniuose veiksmuose“, – pridūrė ji.

Laukiama, kad ketvirtadienį susirinkusi Europos Vadovų Taryba pratęs dar šešiems mėnesiams ekonomines sankcijas Rusijai dėl konflikto Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)