Britų premjerė nepatogių žurnalistų klausimų sulaukė po to, kai fotosesijai pasipuošė beveik tūkstantį svarų kainuojančiomis kelnėmis ir prie jų apsiavė 295 svarus (350 Eur) kainuojančius „Burberry“ laisvalaikio batelius. Tokia apranga pasirinkta lapkritį vykusiai fotosesijai laikraščiui „Sunday Times“.

Th. May žurnalistų klausimų susilaukė ir dėl pasirinkimo Kalėdų stalui rinktis antį, o ne tradicinį kalakutą. Politikė atsakė, kad nei jos stiliaus sprendimai, nei šventėms pasirinktas valgiaraštis nereiškia, kad ji nutolusi nuo paprastų žmonių.

Štai ką į įkyrius žurnalistų klausimus atsakė Th. May: „Stovėdama ant vyriausybės pastato laiptų kalbėjau, kaip svarbu, kad šalis ir jos valdžia dirbtų dėl kiekvieno žmogaus – būtent to nori paprasti žmonės, tai girdėjau iš jų savo ausimis. Taip kalbėjo visi skirtingomis aplinkybėmis sutikti britai“.

„Manau, kad politikams ypatingai svarbu išeiti iš savo kabinetų ir bendrauti su žmonėmis, pajusti, kuo gyvena paprasti britai. Labai svarbu, kad turėtume valdžią, kuri dirbtų visiems“, – kalbėjo Th. May.
Savaitgalį buvusi Didžiosios Britanijos švietimo reikalų sekretorė Nicky Morgan, kurią Th. May atleido, pareiškė, kad kelnių klausimą vietos konservatoriai „ne tik pastebėjo, bet ir aptarinėjo“. „Aš odinių kelnių neturiu. Nemanau, kad kada nors gyvenime esam kokiam nors drabužiui išleidusi tokią sumą pinigų – tik savo vestuvinei suknelei“, – pareiškė N. Morgan.

Antradienį konservatorių parlamentarė Nadine Dorries N. Morgan kritikai Th. May aprangos klausimu nepritarė ir davė suprasti, kad vyras politikoje tokios kritikos nesulauktų.

Per interviu „Sunday Times“ lapkritį Th. May pareiškė neturinti stilisto, o mados klausimais jai neretai patariantis vyras Philipas. „Jis gerai nusimano ir apie aksesuarus. Labai nusimano apie rankines ir apyrankes dovanoms, taip pat apie gėles“.

Pirmadienį „Radio Times“ paskelbė interviu, kuriame britų premjerė atskleidė kalėdiniam stalui mieliau besirenkanti antį, šventiniu laikotarpiu žiūrinti serialą „Doctor Who“, o prieš miegą besiklausanti „Radio Berkshire“.