Aviacijos mėgėjų ir profesionalų vertinamas tinklalapis, remdamasis šaltiniais Rusijos laivyne, skelbia, kad dar šeštadienį, gruodžio 3-ąją Viduržemio jūroje sudužo naikintuvas Su-33. Tokią informaciją jau patvirtino ir Rusijos Gynybos ministerija. Anot pranešimų, naikintuvas sudužo mėgindamas antrą sykį leistis ant lėktuvnešio „Amdiral Kuznecov“ denio. Nusileidimo metu jūroje buvo geros oro sąlygos.

Praleidęs stabdomąjį trosą naikintuvas mėgino kilti ir trečią sykį tūpti, tačiau nespėjo ir tėškėsi į jūrą. Skelbiama, kad naikintuvo pilotą išgelbėjo Rusijos laivyno sraigtasparnis Ka-27 – tokie gelbėjimo ir paieškos sraigtasparniai paprastai budi kiekvieno naikintuvų pakilimo ir nusileidimo metu.

Šis incidentas įvyko praėjus beveik trims savaitėms po to, kai lapkričio 14-ąją netoli „Amdiral Kuznecov“ sudužo kitas Rusijos laivyno naikintuvas Mig-29K. Tokių naikintuvų Rusijos lėktuvnešis turėjo vos keturis, o netekus vieno teko stabdyti jų operacijas.

Netoli Sirijos krantų praėjusį mėnesį atplaukęs „Admiral Kuznecov“ vykdė puolamąsias operacijas prieš taikinius Sirijoje. Nors naikintuvai Su-33 yra pagrindinė smogiamoji lėktuvnešio jėga, pagrindinė šių orlaivių funkcija yra kova su priešininko lėktuvais, o nuo „Admiral Kuznecov“ pakilęs Su-33 gali gabenti ribotą kiekį bombų – vos kelias laisvakrites FAB-500 bombas. Iki pastarojo incidento lėktuvnešio denyje buvo mažiausiai Su-33, kurių iš viso Rusijos laivynas teturi vos kelias dešimtis.