Turbūt galima suprasti, kodėl Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas galėjo būti nufotografuotas snūduriuojantis per 70 min. trukmės gruodžio 1 d. V. Putino sakytą kalbą. Kaip rašo „The Washington Post“, vis tik labiausiai stebina faktas, kad daugelis to tikėjosi ir netgi laukė.

Tylusis D. Medvedevas, besikaitaliojęs su V. Putinu prezidento ir premjero vaidmenimis, pastaraisiais metais pelnė savotišką miegaliaus reputaciją.

Viskas prasidėjo 2014 m. Sočio žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje. Sėdėdamas VIP svečiams skirtose vietose šalia V. Putino ir kitų pasaulio lyderių D. Medvedevas akis užmerkė ceremonijai vos tik prasidėjus. Sprendžiant iš internetinėje platformoje „YouTube“ paskelbtų vaizdo įrašų, jis labai greitai užsnūdo.

Vaizdai, kuriuose vienas esminių V. Putino bendražygių snūduriuoja, itin sudomino Kremlių kritikuojančius tinklaraštininkus ir internetinio humoro kūrėjus, pavertusius miegantį D. Medvedevą memu. „Olimpinės žaidynės Dmitrijaus Medvedevo akimis“ – štai vienas iš internetinėje erdvėje akimirksniu pasklidusių juokelių.

Kiti juokavo išreiškiantys paramą D. Medvedevui ir reikalaujantys, kad jam būtų leista miegoti, jei jis jaučia tokį poreikį.

Netikėtas dėmesio sutelkimas į D. Medvedevą 2014 m. vasario mėn. neišvengiamai reiškė, kad ateityje Rusijos žurnalistai ir kiti politikus stebintys veikėjai jam skirs itin daug dėmesio, ypač jam dalyvaujant oficialiuose renginiuose.

Tenka pripažinti, kad šių stebėtojų akylumas pasiteisino su kaupu. 2014 m. V. Putino metinio pranešimo metu valstybinės televizijos kameros buvo nukreiptos į D. Medvedevo veidą ir vėl užfiksavo jį palaimingai snaudžiantį. Situacija pasikartojo ir 2015 m. Kaip bebūtų keista, šiais metais jis ir vėl užmigo.

„D. Medvedevas ir vėl užmiega. Kiekvieną suš**tą kartą.“ – sarkastiškai rašoma populiarioje socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje „Darth Putin“.

Kažin ar būtų įmanoma išsiaiškinti, kodėl D. Medvedevą kas kartą apima toks nesuvaldomas mieguistumas. Vis tik įdomu pastebėti, kad 2008 m. vienoje iš daug dėmesio susilaukiančių klausimų ir atsakymų sesijų V. Putinas teigė, kad jiedu su D. Medvedevu miega paeiliui: kol vienas ilsisi, kitas saugo šalį.