Aviakatastrofa, kurios metu žuvo 71 lėktuvo keleivis, įvyko ankstų antradienio rytą Lietuvos laiku. Lėktuve, kuris iš San Paulo skrido į Medeljiną, buvo brazilų „Chapecoense“ futbolo komanda, skridusi žaisti Pietų Amerikos taurės finalo rungtynių su vietos „Atletico Nacional“ ekipa.

Solidarizuodamiesi su tragedijos aukų artimaisiais ir pagerbdami pačius žuvusius, „Atletico Nacional“ gerbėjai sausakimšai užpildė 44 tūkst. žiūrovų talpinantį „Atanasio Girardot“ stadioną. Stadione susirinko ir visa „Nacional“ komanda, vietos valdžios atstovai, kariškiai – daugiau nei 2 valandas trukusi pagerbimo ceremonija buvo transliuojama per televiziją.

Tuo metu ketvirtadienį atsakingi Kolumbijos pareigūnai patvirtino, kad lėktuvo bakuose aviakatastrofos metu nebebuvo degalų.

„Galime patvirtinti, kad lėktuvo bakuose katastrofos metu nebebuvo degalų, tačiau tuo pačiu inicijuojame naują tyrimo procesą, kuriame bus aiškinamasi, dėl kokių priežasčių susiklostė tokia situacija“, – specialioje spaudos konferencijoje sakė Kolumbijos civilinės aeronautikos organizacijos atstovas spaudai Fredy Bonilla.

Anot jo, būtent degalų stygius šiuo metu ir yra laikomas pagrindine katastrofos priežastimi, tačiau tiriamos ir kitos aplinkybės.

Bolivijos „Lamia“ kompanijai priklausantis lėktuvas nukrito likus vos 17 kilometrų iki „Jose Maria Cordova de Rionegro“ oro uosto, kuris aptarnauja Medeljiną.

Kolumbijos žiniasklaidoje išplatintas ir paskutinis lėktuvo pilotų pokalbis su oro uosto skrydžių valdymo centru, kuriame lakūnas aiškiai pasako, kad lėktuve baigėsi degalai ir sutriko elektronikos darbas. Skrydžių valdymo centro darbuotoja pilotams patvirtina, kad oro uoste jau pasiruošusios gelbėjimo pajėgos ir gaisrininkai, teiraujasi tikslių koordinačių, lėktuvo aukščio, tačiau į tai atsakymo nebesulaukia.

F. Bonilla spaudos konferencijoje teigė, kad įprastai lėktuvo bakuose būna šiek tiek daugiau degalų, nei reikia nuskristi būtiną distanciją – pilotai turi maždaug 30 min. skrydžio trukmės rezervą.

Taip pat patvirtinta, kad oro sąlygos aviakatastrofos metu greta Medeljino buvo puikios.

Emocingo pagerbimo akimirkos – fotogalerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)