Dėl smarkių vėjų ir smarkiausios per beveik dešimtmetį sausros gaisrai išplito Tenesio valstijos rytinėje dalyje ir sukėlė grėsmę dviem kurortiniams miesteliams.

Žuvusieji nebuvo įvardyti, bet pareigūnai nurodė, kad trys jų buvo rasti viename name, ketvirtas – viename supleškėjusiame viešbutyje, o dar trys – tame pačiame gyvenamajame rajone, kaip ir ši įstaiga, paskelbė dienraštis „Knoxville News Sentinel“.

Be to, vietos ligoninėje gydomi 45 sužeistieji, informavo pareigūnai.

Gaisrai liepsnojo visai šalia populiaraus pramogų parko „Dollywood“, įkurto legendinės kantri muzikos dainininkės Dolly Parton. Šis kompleksas įsikūręs turistiniame miestelyje Pidžen Fordže.

Miestelio valdžia atšaukė privalomąją evakuaciją, bet lankymosi apribojimai tebegalioja kaimyniniame Gatlinbergo miestelyje, esančiame už 11 km į pietryčius, Didžiųjų Dulsvųjų Kalnų nacionalinio parko prieigose.

Abu miesteliai priklauso Sevyro apygardai. „Knoxville News Sentinel“ citavo jos merą Larry Watersą, kuris trečiadienio popietę sakė, kad šią savaitę sudegė 700 namų ir verslo įstaigų.

300 iš tų pastatų buvo Gatlinbergo miestelio teritorijoje.

Manoma, kad vien iš Gatlinbergo evakavosi daugiau kaip 14 tūkst. gyventojų ir lankytojų, antradienį nurodė pareigūnai.

„Stebėjau siaubingus gaisrus Didžiųjų Dulsvųjų Kalnų nacionaliniame parke ir man tiesiog plyšta širdis. Meldžiuosi už visas šeimas, kurias paveikė gaisras bei už ugniagesius, kurie taip sunkiai dirba, kad visi būtų saugūs“, – antradienį sakė 70-metė D.Parton.

„Dollywood“ liks uždarytas bent iki penktadienio 14 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku. Didžiųjų Dulsvųjų Kalnų nacionalinis parkas, lankomiausia šio tipo saugoma teritorija Jungtinėse Valstijose, nurodė uždaręs visus savo centrus ir daugelį maršrutų.

Tenesio žemės ūkio departamentas trečiadienį paskelbė, kad valstijoje liepsnojantys 26 aktyvūs gaisrai išdegino apie 4,9 tūkst. ha teritoriją.

Regione tebegalioja laikini skrydžių apribojimai, o daugelis kelių buvo uždaryti arba užblokuoti nuvirtusių medžių bei elektros linijų, sakoma Tenesio krizių valdymo agentūros pranešime.

Be to, mažiausiai aštuoniose apygardose praeitą naktį siautė smarkios audros su tornadais. Per šias audras žuvo mažiausiai du žmonės, nurodė krizių valdymo agentūra.