Pareigūnai patikslino bendrą katastrofos aukų skaičių ir nurodė, kad žuvo 71 žmogus, kai paaiškėjo, kad keturi žmonės, įrašyti į keleivių sąrašą, iš tikrųjų šiuo užsakomojo reiso lėktuvu neskrido.

Anksčiau buvo skelbta, kad oro bendrovės LAMIA lėktuvui sudužus kalnuose netoli Kolumbijos miesto Medeljino žuvo 75 žmonės, o dar šeši liko gyvi.

Po katastrofos daugiausiai dėmesio sulaukė futbolininkai, skridę žaisti regioninio Pietų Amerikos taurės (Copa Sudamericana) turnyro finale. Tačiau tarp keleivių taip pat buvo daug žurnalistų, ketinusių nušviesti šias rungtynes.

Tarp jų buvo šeši televizijos „Fox Sport“ Brazilijos padalinio darbuotojai. Vienas iš šių reporterių – Mario Sergio – buvo plačiai žinomas televizijos ir radijo komentatorius, buvęs tarptautinis brazilų futbolo žaidėjas.

Keturi žuvę reporteriai dirbo Brazilijos žiniasklaidos milžinėje „Globo“, o dar keturi – „Globo“ priklausančioje televizijoje RBS.

Taip pat žuvo šeši žurnalistai iš mažų radijo stočių, įsikūrusių „Chapecoense“ klubo mieste Šapeke, esančiame Brazilijos pietinėje Santa Katerinos provincijoje. Tarp jų buvo stočių „Radio Chapeco“, „Radio Oeste Capital“ ir „Vang FM“ darbuotojų.

Tarp šešių gyvų likusių žmonių buvo žurnalistas Rafaelis Henzelis Valmorbida, „Radio Oeste Capital“ futbolo rungtynių komentatorius.

Be to, vienas į keleivių sąrašą įtrauktas žurnalistas – radijo stoties „Super Conda“ darbuotojas Ivanas Carlos Agnoletto – neskrido šiuo lėktuvu ir taip išsigelbėjo.