F. Fillonas nori glaudesnių ryšių su Kremliumi ir ragino Europos Sąjungą panaikinti sankcijas Maskvai, įvestas po Rusijos invazijos į Ukrainą 2014 metais.

Sekmadienį užsitikrinęs konservatyvios Respublikonų partijos paskyrimą kandidatu į prezidentus jis tapo 2017 metų rinkimų kovos favoritu. Partijos pirminiuose rinkimuose jis užtikrintai įveikė nuosaikesnių pažiūrų varžovą Alainą Juppe.

Francois Fillonas yra pragmatiškiausias kandidatas tarptautinės politikos (srityje)“, – pakomentavo Rusijos oficialioji naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Fillonas pateisino Prancūzijos žmonių lūkesčius“, – teigė populiariausia Rusijos televizija „Pervyj kanal“.

Televizija NTV sakė, kad 62 metų F. Fillonas, kuris premjero poste dirbo 2007–2012 metais, „sugebėjo įvertinti tyliosios daugumos“ kaimiškojoje Prancūzijoje „nuotaikas“ ir įkūnijo „tradicines vertybes“ rinkėjų akyse.

„F. Fillonas yra artimesnis rinkėjams už Alainą Juppe keliais klausimais: dėl kovos su „Islamo valstybe“ (IS), gėjų santuokų ir Rusijos“, – „Twitter“ parašė Rusijos parlamento aukštųjų rūmų narys Aleksejus Puškovas.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį pateikė neutralų komentarą, kad Maskva gerbia rinkimų procesus kitose šalyse ir laikosi pozicijos nesikišti.

„Žinoma, yra kandidatų, su kuriais mūsų prezidentas turėjo progų pastaraisiais metais bendrauti artimiau, ir yra kandidatų, su kuriais jis kalbėdavosi rečiau ir kurių taip gerai nepažįsta“, – pridūrė D. Peskovas.

F. Fillono vadovavimas vyriausybei sutapo su V.Putino darbu Rusijos premjero poste ir jų artumas pirminių rinkimų kampanijos metu provokavo klausimus dėl jo užsienio politikos. A.Juppe smarkiai kritikavo F.Filloną kaip V. Putinui visad pritariantį veikėją .