„Aš patvirtinu, kad Estijos užsienio reikalų politika keisis ta prasme, kad mes norime daugiau prisidėti, bet ji nesikeis ideologiškai“, – sakė J.Ratas ketvirtadienį per vyriausybės spaudos konferenciją, pranešdamas apie savo pokalbį su savo kolega Suomijoje.

Pasak J.Rato, Centro partijos pirmininko, jo neįžeidė užsienio spaudoje pasirodę pranešimai apie Estijos naujosios vyriausybės kryptį.

„Priešingai, aš visiškai suprantu tuos klausimus, nes jie yra suprantami ir pagrįsti“, – sakė jis.

Koalicijos sutartyje naujoji vyriausybė pažadėjo didinti Estijos užsienio tarnybos išteklius.

Gynybos ministras Margusas Tsahkna sakė, kad kai kurie buvusios vyriausybės pagrindinės partijos, Reformų partijos, politikai persistengia vertindami Centro partijos bendradarbiavimą su Rusijos partija Vieningoji Rusija ir neva kenkimą Estijos reputacijai.

„Aš, gynybos ministras bei „Tėvynės“ ir „Res Publica“ sąjungos (IRL) pirmininkas, patvirtinu, kad Estijos gynybos ir saugumo politika, taip pat užsienio politika nesikeis, – sakė M.Tsahkna. – Mūsų uždavinys – aktyviai komunikuoti su partneriais“.

„Principai Ukrainos ir sankcijų Rusijai atžvilgiu yra labai aiškiai apibrėžti koalicijos sutartyje“, – nurodė jis.

„Mūsų žinia sąjungininkams yra tokia: jie gali būti ramūs, nes mes prisidėsime net dar daugiau negu lig šiol“, – pabrėžė gynybos ministras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją