Rusija, kaip viena JT organizacijos steigėjų, visuomet pasisakė ir pasisako už jos (JT) vedančiojo centrinio vaidmens tarptautiniuose reikaluose stiprinimą, už jos vaidmens sprendžiant konfliktus, kovojant už žmogaus teises didinimą“, – sakė V.Putinas susitikęs su A.Guterresu.

„Mes, nuolat kontaktuodami su jūsų pirmtaku, kuris perduos jums pareigas ateinančių metų sausį, tikimės, kad toks pat konstruktyvus dialogas susiklostys ir su jumis“, – pridūrė Rusijos prezidentas, turėdamas omenyje JT generalinį sekretorių Ban Ki-mooną.

A.Guterreas, buvęs Portugalijos ministras pirmininkas, savo ruožtu, pasakė pripažįstąs Rusijos „lemiamą vaidmenį ne tik Jungtinių Tautu struktūroje, bet ir visuose kituose tarptautinių santykių aspektuose“.

„Esminė sąlyga man, kad būčiau naudingas tarptautinei bendruomenei, yra tai, kad turėčiau konstruktyvius santykius su tokia šalimi kaip Rusijos Federacija“, – pažymėjo jis.

A.Guterresas, tarnavęs JT pabėgėlių reikalų vadovu, savo penkerių metų kadenciją JT generalinio sekretoriaus poste pradės sausio 1 dieną.