„Po balsavimo dėl pasitikėjimo (su kuriuo teko susidurti centro dešiniųjų buvusiam ministrui pirmininkui Taavi Roivas, aš pasikalbėjau su visų parlamente atstovaujamų politinių partijų lyderiais ir esu įtikinta, kad J. Ratasas pajėgs suformuoti stiprią ir veiklią vyriausybę", - radijui ERR sakė prezidentė K. Kaljulaid.

Po susitikimo su prezidente J. Ratasas vietos žiniasklaidai sakė priimąs jam patikėtą misiją ir „suformuos tokią vyriausybę, kuri tarnaus Estijai“.

Pagal konstituciją J. Ratasas turi dvi savaites suformuoti vyriausybę, tačiau politikas skelbė siekiąs naują kabinetą paskirti jau kitą savaitę. Centro partija, vadovaujama J. Rataso, prisijungs prie kairiųjų socialdemokratų (SDE) ir konservatyvios IRL partijos, kad suformuotų koalicijos vyriausybę. Trys partijos susitarė dalintis valdžia ir kiekviena partija skirs po penkis ministrus. Kiek anksčiau J. Ratasas skelbė, kad jo vyriausybė kryps link Vakarų, tačiau šios trys pagrindinės partijos susitarė neremti Europos Sąjungos (ES) migrantų kvotos plano ir pasižadėjo dėmesį sutelkti ties ekonomijos stagnacijos užbaigimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)