Antradienį pradėti oro smūgiai buvo dalis stambios operacijos prieš džihadistus Idlibe ir Homse. Šiuos regionuose pirmąkart operacijas vykdė rusų karo lėktuvai, pakilę nuo lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“, kuris prie Sirijos krantų atplaukė praėjusią savaitę.

Pranešime ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas nurodė, kad nukautieji buvo su „al Qaeda“ susijusios grupuotės „Fateh al Sham Front“ kovotojai.

„Remiantis informacija iš įvairių žvalgybos šaltinių, buvo nukauta mažiausiai 30 teroristų“, – sakė jis ir nurodė, kad vienas jų buvo džihadistų lyderis, kaltinamas „naujo puolimo Alepe ruošimu ir vykdymu“.

Idlibo provinciją kontroliuoja vadinamoji „Užkariavimo armija“ – aljansas, kurį sudaro sukilėlių grupės ir džihadistai, tarp jų grupuotė „Fateh al Sham Front“. Pastaroji anksčiau buvo žinoma kaip „Al Nusra Front“, bet persivadino anksčiau šiais metais, kai formaliai nutraukė ryšius su teroristų tinklu „al Qaeda“.

Rusijos lėktuvai reguliariai bombarduoja Siriją nuo 2015 metų rugsėjo. Maskva remia Damasko režimą ir tvirtina, kad puola tik „teroristų taikinius“.

Konfliktas Sirijoje įsiplieskė 2011 metų kovą, kai prasidėjo protestai prieš prezidentą Basharą al Assadą . Daugiau kaip 300 tūkst. žmonių žuvo, o keli milijonai buvo priversti palikti savo namus.