Remiantis JT pabėgėlių agentūros (UNHCR) informacija, kuri pagrįsta 15 išgelbėtų migrantų parodymais, pirmadienį nuskendus guminei valčiai galėjo žūti maždaug 135 žmonės.

Dar 95 žmonės galėjo nuskęsti per kitą panašų incidentą, kuris įvyko antradienį.

Iš viso po abiejų nelaimių gelbėtojai iš vandens ištraukė devynis skenduolius. Gelbėtojai jūroje pastebėjo ir dešimtą kūną, tačiau jo ištraukti negalėjo.

Pirmadienio katastrofą išgyvenę liudininkai trečiadienį atvyko Katanijos uostą Sicilijoje ir papasakojo apie savo išgyvenimus.

„Išsigelbėjusieji sakė, kad laive buvo maždaug 150 žmonių, taigi, dingusiųjų bus maždaug 135“, – sakė UNHCR atstovas Iosta Ibba naujienų agentūrai AFP.

Dauguma migrantų yra iš Užsachario Afrikos.

Remiantis UNHCR statistika, per šiuos metus bandydami perplaukti Viduržemio jūrą jau žuvo daugiau nei 4,5 tūkst. žmonių.

Maltoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Migrant Offshore Aid Station“ (MOAS), kurios du laivai vykdo gelbėjimo misiją šioje jūroje, trečiadienį sakė, kad „yra beveik įsitikinusi – tikrasis žuvusiųjų skaičius yra daug didesnis už oficialų, nes didelė tikimybė, jog dar apie daug nuskendusių laivų niekas niekada ir nepraneša“.

Nepaisant prastėjančių oro sąlygų ir kylančių audrų Viduržemio jūroje, nuo Šiaurės Afrikos krantų į Europą išplaukiančių žmonių srautas nemažėja. Nuo šeštadienio iš perpildytų ir nesaugių valčių prie Libijos krantų buvo išgelbėta daugiau nei 2 700 žmonių.

Iš viso nuo metų pradžios Italiją pasiekė daugiau nei 167 tūkst. migrantų, pranešė Italijos vidaus reikalų ministerija. Tai yra daugiau nei per visus 2015 metus (153 tūkst.) ir artėja prie 170 tūkst., kurie buvo užregistruoti 2014 metais.