Jungtinių Valstijų gynybos departamento atstovo teigimu, artimiausiomis dienomis reikia tikėtis karinių veiksmų šalia Alepo suaktyvėjimo. Juose gali dalyvauti ir lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ plukdomi orlaiviai.

Lapkričio 8 d. naujienų agentūra „Interfax“ iš Rusijos Federacijos gynybos ministerijos gavo informacijos apie tai, kad „lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ plukdoma aviacija ir Rusijos Federacijos kariniam jūrų laivynui priklausantys karo laivai yra pasirengę artimiausiomis valandomis suduoti smūgį Alepo apylinkėse įsitvirtinusioms kovotojų grupuotėms“. Vėliau iš Šiaurės laivyno štabo buvo pranešta, kad informacija apie panašų įsakymą yra klaidinga.

Laivai, tarp kurių ir lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“, pastarosiomis dienomis buvo dislokuoti prie pietinių Kipro krantų ir, JAV karinės žvalgybos duomenimis, pradėjo judėti rytų kryptimi, link Sirijos krantų.

Šiaurės laivynui priklausantys laivai, tarp kurių be „Admiral Kuznecov“ yra ir sunkusis atominis raketinis kreiseris „Piotr Velikij“, taip pat didžiuliai priešpovandeniniai laivai „Severomorsk“ ir „Viceadmiral Kulakov“, tanklaivis bei vilkikas, iš Severomorsko išplaukė 2016 m. spalio 15 d. Manoma, kad lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ ir kitų laivų dislokacija Viduržemio jūroje tęsis iki 2017-ųjų metų pavasario.